Verkenners (11-15 jaar)

Hallo,

De verkenners zijn jongens in de leeftijd van 11 tot 15 jaar.

De verkenners in onze groep draaien op woensdagavond van 19.00 – 21.00 uur.

Bij de verkenners wordt er in patrouilles gewerkt. Een patrouille is een klein groepje van 4 – 6 kinderen. Een van hen is de patrouille-leider. Verder is er ook nog een assistent patrouille-leider. De verkenners worden aangestuurd door een stafteam. Toch wordt er ook al meer zelfstandigheid van een verkenner verwacht, dan van een welp. Zo wordt er binnen de speltak gecommuniceerd met een e-mailsysteem, waarbij de kinderen zelf hun e-mail in de gaten moeten houden. Later bij de RSA (explorers) wordt die zelfstandigheid nog groter, die speltak heeft zelf een eigen bestuur.

Het programma bij de verkenners is zeer divers. Er wordt niet elke week gevoetbald of geknutseld. Nee, er wordt een diversiteit aan programma’s aangeboden. Zo hebben de verkenners een programma rondom tochttechnieken. Hierbij komen verschillende technieken aan bod, hoe een tocht gelopen kan worden. Denk aan kruispuntentochten, een strippentocht, kaart en kompas en ook het gebruik van de GPS komt aan bod. Ook andere technieken komen aan bod. Een belangrijke is bv. het pionieren. Op kamp moeten de verkenners zelf een keuken bouwen van hout en touw, dus enige kennis van knopen is dan wel een vereiste. Naast deze programma’s kun je ook nog denken aan EHBO, sport en spel, creativiteit en noem maar op. Eigenlijk kun je in een programma van de verkenners van alles verwachten. Je eigen creativiteit is daarbij een mooi hulpmiddel.

Door het jaar wordt er een paar keer een bivak gehouden. Een keer per jaar is dat samen met de gidsen. Met de hele groep gaan we in september op Overvliegweekend. Dan staat er nog een keer in het jaar een zomerkamp voor de boeg, ook weer samen met de gidsen. Allemaal heel leuk en spannend. Alles wat je door het jaar geleerd hebt, komt dan van pas. Hierbij is het allerbelangrijkste: plezier met elkaar maken. Dat is niet alleen op het kamp van belang, maar ook door het hele jaar.

Wie weet is deze speltak wel wat voor jou!!!!!