Welpen info

Hallo allemaal!

Wij zijn de Welpen van Scouting Don Bosco. Een Welp is een jongen tussen 7 en 11 jaar oud. Iedere vrijdagavond komen wij samen om met elkaar leuke spelletjes te spelen.

Iedere Welp is ingedeeld in een horde. Wij hebben de vleermuizen, de beren en de olifanten. Iedere horde heeft ongeveer 6 welpen; deze horden zijn vernoemd naar de dieren van Junglebook.

De Welpen hebben 4x per jaar een kamp, 3 kampen vinden plaats tijdens een weekend en in de zomer hebben we een week lang het zomerkamp! We hebben in begin van het schooljaar het overvliegweekend, hier gaan we met de hele scouting op kamp en wie oud genoeg is, mag naar de nieuwe groep. Zo hebben we dus altijd andere groepen!

In november hebben we altijd een weekend met enkel de Welpen; afwisselend een vader/zoon-weekend of een welpenweekend. In april gaan we op weekend met de Kabouters, dit  zijn de meisjes van 7 tot 11 jaar. Het zomerkamp valt in de regel in de eerste week van de schoolvakantie en zal ook met de Kabouters samen zijn.

Qua programma doen we verschillende dingen: van bosspelletjes en koken tot teambuildingspelletjes en tochten lopen. Met andere woorden: een Welp leert vanalles!

Heb je interesse in scouting en ben je tussen 7 en 11 jaar oud, dan kun je contact opnemen via ons contactformulier voor meer informatie. Zo weet je zeker dat er de vrijdag waarop je wil langskomen ook een programma gedraaid wordt en of je zoon eventueel bepaalde kleding moet meenemen voor een buitenspel!