Gidsen info

Hallo,

Op de woensdagavond om 19.00 uur komen wij, Gidsen-Scouts, bij elkaar voor een leuke activiteit! Wil jij eens komen kijken wat wij allemaal doen? Dat kan altijd, tenminste, als je een meid bent tussen de 11 en 15 jaar oud.

Als je binnenkomt, zul je zien dat we allemaal (meestal) onze beige blouse aanhebben, (bij)kletsen en onze telefoons checken tot dat de staf begint met het programma. Dit kan een knutselactiviteit zijn (zoals kaarsen maken of ‘action painting’). Ook kookactiviteiten doen we regelmatig (bijvoorbeeld een heel diner samen maken of muffins bakken). We zijn ook vaak buiten te vinden voor een tocht (waaronder een strippentocht of fototocht), een dropping, sport en spel (bijvoorbeeld ‘levend stratego’ of een potje slagbal) of bij het kampvuur (met marshmallows en soms gitaarmuziek). Wij doen ook ‘insigne’werk: door een aantal keren oefenen kun je een insigne verdienen (bijvoorbeeld voor EHBO of toneel). Gezelschapsspellen, samenwerkingsspellen, maar ook eens een filmpje kijken hoort er trouwens ook bij!

En dan hebben we nog niet verteld over onze kampen. Wij gaan twee maal per jaar een weekend weg (van vrijdagavond tot zondagmiddag). Eenmaal is dit met het ‘overvliegweekend’ met onze gehele scoutinggroep, zodat de ‘oude’ Gidsen over kunnen naar de RSA-groep en de ‘nieuwe’ Gidsen naar ons toe kunnen komen van de kaboutergroep. Erg druk, maar ook heel leuk om met alle speltakken samen activiteiten te doen op zo’n bivak. Daarnaast gaan we in de winter of lente met de Verkenners samen op kamp. Dan doen we activiteiten in de ochtend, middag en avond, zoals op de woensdagavond, maar dan blijven we ook slapen en hebben we meer tijd samen te zijn!

Bijna zouden we nu het allergrootste kamp van het jaar vergeten: het zomerkamp! De eerste week van de zomervakantie gaan we (ook weer samen met de Verkenners) maar liefst een hele week op kamp en nu niet in een gebouw op een luchtbed, maar in het bos in een tent op een matje! Spannend!! We gaan dan ook altijd een dag zwemmen, hebben een bbq en lopen een hike. Bij de hike gaan we dan op zoek naar een andere kampplaats, nadat we met onze rugzak en bagage een tocht hebben gelopen, om pas de volgende dag weer terug te keren naar ons eigen kampterrein, na een overnachting in onze 2/3 persoonstentjes. Verder hebben we op zomerkamp altijd een themadag, dan staan de spellen de hele dag in het teken van een speciaal thema (zoals Expeditie Robinson, Ford Boyard, de wereld rond in 8 dagen etc.). Deze dag is toch wel extra spannend, meestal zijn het bijzondere activiteiten die we dan doen (zoals een stormbaan) en komt er ook een dag/kampwinnaar uit de bus.

Tja, eigenlijk hoef je bijna(!) niet meer zelf te komen kijken bij ons, zo veel hebben we al verteld. Graag zien we jou op de woensdagavond als je deze activiteiten (ook) leuk lijken! Je moet wel tegen de jongens durven te strijden of met ze kunnen samenwerken, want ook de Verkenners draaien op woensdagavond en eenmaal per maand doen we samen een activiteit zodat we ook grotere spellen kunnen doen. Op dit moment zijn we zelf met 17 Gidsen en zijn er 5 begeleiders bij onze speltak.

Doe jij met ons mee?

Groetjes,