Bevers info

Mag ik mijzelf voorstellen? Ik ben Stuiter, ik ben de hoofdbewoner van het dorpje Hotsjietonia. Ik speel met al vriendjes m’n in Hotsjietonia. Ook de Bevers, kinderen van 5 tot 7 jaar, zijn welkom om samen met mij en m’n vriendjes in het dorpje Hotsjietonia te spelen.

In het dorpje wonen nog heel wat mensen. Ik zal ze even aan jullie voorstellen:

Sterre Stroom woont samen met haar broer Steven. Ze gaan samen regelmatig op avontuur. Het liefst gaan ze met de boot de wereld rondvaren. Steven Stroom gebruikt graag kaart en kompas en helpt Sterre met het varen. Hij kan altijd bij Sterre terecht als hij eens bang is.

Noa is een echt gezelschapsmens. Ze houdt ervan om heerlijk op haar kussens in haar huisje te dromen. Vrienden bezoeken haar graag en speciaal haar goede vriend Stanley. Lezen en yoga zijn nog andere hobby’s van haar. Haar goede vriend Stanley Stekker is heel handig met z’n handen. Hij houdt van sleutelen, puzzelen, knutselen, computeren of bouwen. Hij maakt echt van alles, van robots tot afstandbedieningen.

Rozemarijn is bijna altijd in de tuin te vinden. Is ze er niet, dan vind je haar in de keuken. Daar is ze dan allerlei lekkere hapjes aan het maken voor haar man Professor Plof en al haar buren. Professor Plof is een echte professor. Proefjes doen vindt hij het leukste wat er is. Hij is altijd bezig met nieuwe dingetjes.

Fleur Kleur is de verhalenvertelster van Hotsjietonia. Dat doet ze niet zomaar vanuit haar luie stoel, maar het liefst gebruikt ze daarvoor leuke kleren en decors. Keet Kleur daarentegen is een echte kunstenaar. Zij is blij als ze kan kliederen met verf. Alles wordt mooier als er een kleurtje op zit.

Rebbel helpt graag haar man Bas Bos. Rebbel houdt heel erg van dieren, maar ook van gezelligheid. Ze maakt met iedereen een praatje. Bart Bos is de boswachter van Hotsjietonia. Hij is daarom ook bijna altijd buiten te vinden.

Ook bij onze scoutinggroep, scouting Don Bosco Sittard, spelen we het spel van de Bevers in het dorpje Hotsjietonia. We doen heel veel verschillende activiteiten bij de Bevers, net zoals de verschillende bewoners van het dorpje. We vinden het leuk als er veel kinderen zijn, zodat we samen veel plezier kunnen maken.

Voor informatie over de Bevers, kun je via ons contactformulier contact opnemen