Kabouters info

Hoi, en welkom op de Kabouterpagina!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze pagina! Wij zijn een super leuke Kaboutergroep met meisjes van 7 tot 11 jaar. Elke vrijdag komen wij van 19.00 tot 21.00 uur samen en doen dan altijd super gave activiteiten!

Ga je mee, ga je allemaal eens mee?

Elke week staan weer nieuwe activiteiten voor ons klaar. We doen altijd iets anders, dat maakt scouting ook zo leuk. We spelen vaak buiten, lopen speurtochten, houden watergevecht, vlagveroveringen of we doen ons favoriete spel Bulldog! En als het weer niet zo goed is, dan blijven we lekker binnen. Want ook daar is veel voor ons te doen. Wat dacht je van het spelen van levende bordspellen, quizzen, knutselen of lekker koken, zoals brandnetelsoep en muffins!

Wij spelen ons scoutingspel in de jungle. Hier beleven we spannende en uitdagende activiteiten, samen met Mowgli en Shanti. Mowgli groeit op in de jungle van India bij de wolven. Hij kent de wetten van de jungle allemaal. In de jungle heeft hij Shanti leren kennen. Zijn komt uit Haveli, het mensendorp aan de rand van de jungle. Mowgli en Shanti ontdekken samen de geheimen van de jungle, en ze delen hun verhaal met ons.

Op kamp

Naast onze wekelijkse troepavonden gaan we ook op kamp. Een paar keer per jaar gaan we een weekendje weg. Het hoogtepunt van ons scoutingjaar is natuurlijk het zomerkamp. We beleven dan een super avontuur van maar liefst 7 nachtjes! De kampen zijn altijd mega gezellig! Want dan doen we nog veel meer spellen en dan leer je elkaar ook veel beter kennen. En het aller gaafste is natuurlijk als we ‘s avonds moeten gaan slapen maar we stiekem toch héééél lang opblijven!

Tijdens de meeste kampen komen we weer in een nieuw avontuur terecht. Afgelopen zomer hebben we nog Kapitein T-Bo geholpen om haar schat terug te vinden. Deze schat was gestolen door de barbaren. We werden opgeleid tot echte piraten en zo konden we de barbaren verslaan en de schat weer teruggeven aan de Kapitein. Ook vonden we een keer een peutlamp. Het bleek een magische lamp te zijn, waaruit een geest was ontsnapt. Door de juiste spullen te verzamelen verdween de geest weer terug in de lamp en was de rust wedergekeerd in het dorpje.

Je ziet het, we komen steeds weer in een ander avontuur terecht. Maar, als we goed ons best doen en goed samenwerken, dan kunnen we alle avonturen aan! Binnenkort gaan we weer op kamp, ik ben benieuwd wat voor avontuur ons dan weer te wachten staat!

Scouting, dat is dus een hele mond vol!

Juist! Bij scouting doen we inderdaad veel verschillende activiteiten en we leren er ook erg veel. Maar wat wij als Kabouters ook doen, wij houden ons altijd aan de scoutingafspraken. Dat beloof je als je een Kabouter wordt. Je belooft iedereen te helpen waar je maar kan. En eerlijk en vriendelijk te zijn. En vol te houden. En ook nog goed voor de natuur te zorgen. Dat is een heleboel. Maar bij scouting leer je dat allemaal vanzelf. En het is nog leuk ook. Reken daar maar op!

Onze stafleden

Bij de Kaboutergroep hebben we super leuke en enthousiaste stafleden, die er iedere week weer opnieuw voor zorgen dat er een spetterend programma klaar staat. Zo hoeven wij ons nooit te vervelen. Je kunt bij hen altijd terecht voor meer informatie. Onze stafleden zijn: Alain, Eline, Joris, Lisanne & Madelon.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze leuke Kaboutergroep, kom dan gerust een keertje langs. Of vraag via het contactformulier naar meer informatie over onze groep.