Pivo's info

Welkom op de pagina van de Pivo's!

Wie zijn wij?
Wij zijn de Pivo’s van Scouting Don Bosco Sittard. Het woord pivo is een samentrekking van de woorden pionier en voortrekker.
Wij zijn scouts met de leeftijd van 18 tot 23 jaar en komen iedere vrijdagavond samen van half 10 tot half 12.

Wat doen wij?
Wij organiseren gevarieerde programma’s van een avondje quizzen tot een avondje fysieke opdrachten. Filmavonden behoren tot de mogelijkheden, maar ook een avond creatief koken zit in de planning. Wij maken altijd een programmalijst voor een half jaar. Hierop staat wie er op welke datum een programma organiseert zodat we iedere week iets te doen hebben. Na het programma blijft de groep vaak nog in het gebouw om wat bij te kletsen.

Kampen
Jaarlijks is er het gezamenlijke winterbivak gepland. Dit is met de RSA, Pivo’s en Dukkels samen, meestal op een afstand van een uur rijden van Sittard. Dit is een weekend waarin we vooral samen als groep plezier maken, maar ook de omgeving leren kennen. De kosten liggen meestal rond de 20 à 30 euro.

Het zomerkamp is een ander verhaal. In 2012 hebben we op een camping in België gestaan voor 5 dagen. Het jaar daarvoor zijn we met de Dukkels samen naar Tsjechië geweest. Ook kamplocaties als Finland, Zwitserland, Ierland, Schotland en Slovakije zijn al de revue gepasseerd. De kosten hiervan verschillen ook en zijn afhankelijk van de afstand.

Heb je interesse om eens een avond langs te komen, twijfel niet langer; iedereen is welkom op een vrijdagavond.

Natuurlijk kun je voor vragen contact opnemen via het contactformulier op de site.

Met vriendelijke groet,

De Pivo's