De eerste weken bij de Gidsen!

Inmiddels hebben we alweer een aantal weken een troepavond gehad bij de Gidsen met de nieuwe groep. Met maar liefst 17 Gidsen komen we elke week samen. De eerste weken hebben we elkaar al goed leren kennen met diverse spelletjes & hebben we ook al onze bakkunsten aan elkaar kunnen showen.

Diverse gerechten met bladerdeeg werden bereidt en smakelijk opgegeten; geen enkel restje kwam in de prullenbak terecht (of hadden ze voor hun staf overgelaten)!

De derde avond begon geblinddoekt, daarna werden we door het gebouw geleidt en in diverse auto’s gestopt. Na een hoop (extra) bochten & straatjes en een enorme hoeveelheid gegiechel en gekletst in de auto’s kwamen we aan op een onbekende locatie. Achteraf zou blijken dat ze onderaan de ‘berg’ in Munstergeleen waren gedropt. Een aantal Gidsen wisten meteen welke kant we op moesten; ze liepen vol vertrouwen voorop, de andere Gidsen volgden zwijgzaam en waarna de stafleden de groep sloot. Na een tijdje stonden we bovenop de ‘berg’, waarschijnlijk dachten de Gidsen vanaf een hoger punt en beter uitzicht te hebben over de weg die hen weer naar het scoutinggebouw zou brengen. Na heel wat geslingerd te hebben door diverse straatjes in Sittard, was het vooral Sterre die ons de juiste weg wees. Na 1.5 uur met een flink tempo te hebben gewandeld bereikten we enkele minuten na 9uur weer het scoutinggebouw!

Dit jaar gaan we ons insigne tochttechnieken halen. Op de vierde avond maakten we kennis met het eerste deel; we maakten in quiz-vorm kennis met diverse tochttechnieken, zoals de GPS-route, knopenroute, bolletje-pijltje-route en de kruispuntenroute. Door middel van puzzels kregen de Gidsen de opdracht om de routes te ontcijferen. In het komende seizoen zullen de Gidsen de tochttechnieken in de praktijk uitvoeren & zelfs een eigen route op te stellen. Hun creativiteit zal op de proef worden gesteld, wellicht zal dit leiden tot een geheel nieuwe route-techniek! We hopen aan het einde van het seizoen het insigne aan alle Gidsen te kunnen uitreiken!

De vijfde avond bij de Gidsen is aangebroken. Twee grote tafels staan in het middel met een hoop pompoenen. Na ongeduldig naar de instructies te hebben geluisterd, beginnen de Gidsen aan hun creaties! Nadat de pompoenen uitgehold zijn, kan het ‘echte’ werk beginnen, het gezichtje en versieringen in de pompoen aanbrengen. Op het einde van de avond wordt elke pompoen voorzien van een lichtje. En zo wordt weer een geslaagde Gidsen-avond afgesloten. Tot volgende week!