Welpenweekend 2014

In het weekend van 21, 22 en 23 November hebben we met de welpen een weekend gehad op ons eigen gebouw. Een weekend met dit jaar als thema Jungle book.

Op vrijdagavond werd zoals gewoonlijk verzameld om 7uur om eerst rustig ons bed te kunnen klaarmaken in de slaapzaal. Alleen om toegang te krijgen tot de slaapzaal moesten de welpen door een klein hol naar binnen kruipen. Deze slaapzaal was namelijk omgetoverd tot een heus welpenhol.

Nadat de bedden waren opgemaakt en er afscheid was genomen van de ouders hebben we het welpenweekend geopend met een aantal spannende spellen in het donker op het veld. Nadat iedereen bij het kampvuur van de spellen was bijgekomen, werden de pyjamas aangetrokken. De welpen gingen nog niet slapen want er werd eerst nog naar de film Jungle book gekeken.

De volgende ochtend begon onrustig, rond een uur of 7 kwam er vanuit het welpenhol een oorverdovend lawaai, blijkbaar waren de welpen al wakker. Nadat de staf ruw gewekt werd door dit lawaai werd er voor een lekker ontbijt gezorgd. Na het ontbijt zijn wij vertrokken op jungle tocht. Tijdens de tocht vonden de welpen meer informatie over de dieren uit het jungle book. Onderweg waren er ook nog een aantal spelletjes en een eet en drink post. Zo hebben ze onder meer met kokosnootgooien snoepjes verdient.

Bij terugkeer van de tocht stond de welpen een warme kop soep en een broodje hamburger te wachten. Na de honger gestild te hebben was er een quiz waarbij de kennis die ze in de tocht hebben opgedaan getoetst werd. Blijkbaar hadden de welpen goed opgelet en werden bijna alle vragen goed beantwoord. De middag werd verder gevuld met kleine spelletjes zoals Saboteur, Twister en de Lama's.

Ondertussen had de staf een heerlijk avond maal bereid. Op het menu stond taco's. Waarna er volgens scouting traditie een toetje naar binnen werd gewerkt zonder lepel. Na het avond eten werd ons verteld dat er een aantal vreemde dieren waren gesignaleerd in het bos. Nadat alle moed bij elkaar was verzameld gingen de welpen gewapend met zaklamp oppad. Ze moesten goedluisteren naar het vreemde geluid die deze dieren maakten, zoals de zeldzamen Roepie-roepievogel, de Joehoe-uil, een trompettende olifant, een dolle koe en een blatend schaap. Na deze vermoeiende zoektocht stond een dampende beker warme chocomel te wachten. Met warme buikjes konden de welpen vervolgens gaan slapen en werd het snel stil in het welpenhol.

Blijkbaar waren de welpen goed moe want de tweede ochtend was het een stuk rustiger dan de eerste. Na het inpakken van de tas was het weer tijd voor ontbijt. Na wat vrije tijd en kleine spelletjes liep het weekend officieel ten einde. Moe maar tevreden gingen de welpen en staf huiswaarts.

Bij deze willen we alle (hulp)stafleden die dit weekend mogelijk gemaakt hebben bedanken.