Kampkrant GV 2017 4.dinsdag

Dinsdag 18 juli... Dag 4

(nacht 17 juli)

En ja, zoals we gisteren de kampkrant al afsloten, wachtte de verkenners en gidsen nog een nachtspel. Tegen de klok van 22:30 uur kregen de scouts te horen dat het bedtijd was. Daarna duurt het nog een hele tijd eer iedereen er daadwerkelijk in ligt. Alles wordt uit de kast getrokken om  er nog enkele minuutjes uit te persen voordat ze zich overgeven aan de slaap, die nu toch al zichtbaar gaat worden. Een voorbeeldje: Naar het toiletgebouw lopen om de tanden te poetsen en bij terugkomst er achter komen dat je dan ook meteen naar het toilet had kunnen gaan. Intussen wacht de staf geduldig tot de laatste kinderen hun laatste uitvlucht hebben verbruikt. Dan komt er opeens actie op het kampterrein. In no time staan overal theelichtjes en liggen er overal breeklichtjes op de grond. Dit gaat het decor worden voor een groots opgezet nachtspel.  Tussen 0:00 en 0:30 uur worden de kinderen weer hun tent uitgeroepen om aan het nachtspel te beginnen. Voor alle kinderen een verrassing, want dit hadden ze niet verwacht. Ondanks de vermoeidheid, wordt het nachtspel goed ontvangen. Er moet een kleine tocht gelopen worden, met onderweg een aantal posten met kimspelletjes (m.n. voelen en ruiken stonden op het programma). Bij het goed raden van de voorwerpen of de luchtjes, kregen ze een aanwijzing voor een puzzel, die later opgelost moest worden. Ook onderweg konden aanwijzingen gevonden worden. Aan het eind moest dan de puzzel (geheel in kampthemastijl) opgelost worden, waarna er naar een bepaalde stad gegaan moest worden, om daar dan weer een theelichtje uit te schieten met een waterpistool. De beloning voor het goed meedoen was dat ze daarna weer terug naar hun slaapzakken mochten gaan. Een nieuwe ervaring voor de staf: de kinderen stonden te popelen om weer de tent in te mogen gaan. Hier leek het echter er op dat er meerderen over hun slaap heen waren, maar ook dat was maar van korte duur.

(dinsdag 18 juli)

De dinsdag begonnen we verrassend met uitslapen. Dat hadden de kinderen en de staf wel verdient. Toen uiteindelijk iedereen op was en het ontbijt achter de kiezen had, kregen de scouts te horen dat ze de zwemspullen bij elkaar konden zoeken. Vandaag stond het zwemmen gepland. Morgen zou het wel warmer worden, maar er werd ook regen en onweersbuien gemeld. Aangezien niet duidelijk was wanneer deze buien zouden komen, hebben we vandaag voor het zwemmen gekozen.

Voordat we vertrokken werd de dagtotem nog bekend gemaakt. Het nachtspel van gisteravond telde daar nog voor mee, waardoor de dagtotem vanochtend pas werd uitgedeeld. We hadden vandaag als winnaar: Hannah en de tweede plaats werd gedeeld door Wesley en Kevin. Aangezien Wesley al eens een dagtotem heeft gehad, kreeg Kevin deze. Na het uitreiken van de dagtotem moest er voor het zwemmen wel nog een klein uurtje gelopen worden. We lagen aan een meertje met daarbij een zandstrandje. Een erg leuke plek om een dag te vertoeven. Tegen 18:00 uur werd de terugweg aanvaard. Ditmaal hoefde niemand te lopen, maar ging iedereen met auto’s terug naar de kampplaats.

Eenmaal terug op de kampplaats, hadden Olaf en Arno ervoor gezorgd dat er een kampvuurpizza-oven klaar stond om in gebruik te worden genomen. Dit was een experiment, dat achteraf als geslaagd kon worden gezien. We hadden wel heel wat tijd nodig, er gingen maar 2 pizza’s tegelijk in de oven, maar ze smaakten zo heerlijk dat we dit misschien als een volgende traditie in het kampprogramma mee opnemen.

Veel mensen hebben op de Facebookpagina van Arno al foto’s kunnen zien van het kamp tot nu toe. Zijn er nog mensen, die Arno niet hebben toegevoegd, dan is daar nu de kans voor. Doe een vriendschapsverzoek en jullie worden toegevoegd. Zo kan iedereen via de kampkrant wat lezen over hetgeen die dag is gebeurd en via Facebook kunnen ze dit dan ook nog eens zien.

Tot morgen