Kampkrant GV 2017 3.maandag

Maandag 17 juli... Dag 3

De tweede ochtend van ons kamp is aangebroken. En ook deze dag begint met uitslapen. Het lijkt wel alsof onze groep als laatste wakker ontwaakt op dit scoutingterrein. Onze vroege vogels tussen de stafleden zitten al met een bakje koffie in onze keuken. Rond 10 uur besluiten de stafleden toch om de scouts wakker te maken. En even later strompelen dan ook de eerste scouts uit hun tent. Gewapend met hun toilettas en een wc-rol onder hun arm gaan ze op weg naar het toiletgebouw. Wat een luxe hebben we dit jaar toch! Stromend water uit de kraan, en echte toiletten die we kunnen doorspoelen, en waarbij het niet nodig is om een emmer water te gebruiken.

Daarna is het eindelijk tijd om te gaan ontbijten. Een aantal scouts moeten dan nog echt wakker worden. Maar voor de meeste stafleden is het ontbijt erg laat, en hun buiken knorren dan ook behoorlijk. Wanneer het ‘startsein’ voor het ontbijt gegeven wordt, gaan alle handjes richten het brood. Jummiee!! De stafleden eten weer hun standaard ontbijtje, eerste boterham met bolletje, gevolgd door een boterham met choco-pasta. Dat smaakt helemaal goed, zeker als ze met veel liefde door Renate zijn klaargemaakt. Heerlijk!

Helmi en Youri zijn die ochtend al vroeg vertrokken om een tocht in de omgeving uit te zetten. Wanneer de tocht is uitgeschreven, gaan de scouts en de stafleden op pad. Olaf en Evelien moedigen de scouts even aan. En al snel gaat de route dwars door de bossen, over diverse bospaden. We wandelen richting de Pyramide van Austerlitz. Het is een erg mooie route in de natuur, en het weer is echt perfect! Het zonnetje schijnt goed. De scouts lopen erg goed en ook voortdurend voorop. Met de kaart in hun handen voorkomen we dat we verdwalen. Voordat we de Pyramide bereiken, hebben we even pauze. De stafleden verzamelen zich op het terras en de scouts krijgen vrije tijd om rond te lopen, spelletjes te spelen of een ijsje en snoep te kopen. Het blijkt ook dat de meeste scouts geen keuze kunnen maken, dus alle activiteiten worden uitgevoerd. Ook de stafleden amuseren zich goed. Uit hun rugzakken komen wat kleine spelletjes. De tafels worden leeggemaakt en Boonanza en SET worden gespeeld. Het spel Boonanza werd door Thomas gewonnen. En Marieke wint beide keren het SET-spelletje.

In de tussentijd zijn de overige stafleden druk bezig op ons eigen terrein om daar weer alles netjes en opgeruimd te hebben. Helmi en Julia rijden naar de supermarkt om nog wat kleine boodschappen te doen. Ze komen wel terug met een bonnetje, maar helaas zonder bolletje… Dat wordt morgen een dag zonder bolletje…  Youri en Evie rennen rond door de bouwmarkt, om onze keuken nog beter te maken! Als er nog een beetje tijd over is, gaan er ook wat oogjes dicht… Arno is nog druk bezig om nog wat laatste voorbereidingen te treffen voor de themadag. Zoals die er nu uitziet, zal deze op donderdag gaan plaats vinden. Maar het weer is hier ook een bepalende factor in…

De groep scouts zijn na hun pauze weer klaar om verder op pad te gaan. Op weg, terug naar het kampterrein, komen we bij de Pyramide. De scouts maken de klim, helemaal naar het topje van de Pyramide. Bij de klim worden ze begeleidt door hun ex-stafleden, Tom, Corinne, Marieke en Ralf. Coen besluit om veilig met beide benen, beneden op de grond te blijven en kijkt de groep vanaf een afstandje toe. De overige stafleden wachten beneden, in het gras en het zonnetje. Daarna lopen we nog een uurtje terug naar het kampterrein.

Rianne, Helmi, Youri, Julia en Arno zijn druk bezig om de 7.5 kilo aan aardappelen te schillen. Het wordt een Hollandse kost vanavond, aardappelen, groene bonen en kipburgers. En ook deze maaltijd gaat er erg goed in bij de scouts. Ja ouders, ze lusten het echt! De buitenlucht doet hun vast goed. Er gaan 4 scouts zich bezig houden met de afwas, dat is altijd een heel karwei. Maar ook de overige scouts vervelen zich niet, zij verzamelen het hout in de bossen. Zodat we sowieso de komende avond voldoende hout hebben om een mooi kampvuur te maken. Er staat ze nog vanalles te wachten… maar daarover later vast meer.

Groetjes,
De Stafleden