Gidsenweekend in Mei

Het eerste weekend van mei was zover, het Gidsenweekend! Met 9 enthousiaste Gidsen en hun vier vrouwelijke stafleden konden we er ook echt een meidenweekend van maken. Nadat alle bedjes waren opgemaakt, stonden er nog drie activiteiten op het programma, van actief tot non-actief. Allereerst konden de Gidsen hun overige energie kwijtraken op het veld. Daarna werden de fluit-skills op de proef gesteld bij de quiz. En om het natuurlijk nog een beetje lastiger te maken, moest er eerst een beschuit gegeten worden, voordat ze mochten fluiten.

Inderdaad beschuit-fluiten stond op het programma! En als laatste werd er een meidenfilm opgezet. Ruim na 01:00uur vertrokken de Gidsen naar de slaapzaal. Het duurde dan ook niet lang voordat alle oogjes en mondjes gesloten werden…

Zaterdagochtend, de dag begint al goed, het meest favoriete programma van de Gidsen wordt uitgevoerd: uitslapen! Daarna lekker ontbijten, buiten in het zonnetje! Heerlijk! ’s Middags gingen we op pad naar Brunssum, voor het blotevoetenpad. Alle hindernissen en modderpoelen werden getest. Over boomstronken, palen, kiezelsteentjes, dennenappels of door water en modder. Het maakt de Gidsen niets uit. Onderweg stoppen we nog een paar keer, om een klein spelletje te doen. Wat dacht je van ‘Zeg geen JA, zeg geen NEE’, het door fluisteren van een zinnetje of het leggen van een knoop in een touw met je voeten! Op het einde van de route liggen de borstels klaar om alle modder en klei van voeten en benen te verwijderen. Ook was het voor Ana en Kyra nodig om een compleet nieuw kledingsetje aan te trekken, alvorens ze door de staf werden toegelaten om in de auto te stappen.

Bij terugkomst trekken de gidsen zich even terug op de slaapzaal, en duiken hun stafleden de keuken in. Het momentje rust wordt door de gidsen dan ook zeer gewaardeerd. Voor de stafleden moet er nog vanalles voorbereidt worden voor het eten, gourmetten!! Ze vullen maar liefst 18 bakjes en 3 schalen met champignons, kaas en verschillende groentes en vleesstukjes. Bijna twee uur zit de groep vrouw al kletsend en etend aan tafel. Daarna volgt de afwas, en wordt het kampvuur voorbereidt. De Gidsen zoeken in het bos naar een stok, om straks hun marshmallows op te kunnen prikken. Bij het kampvuur worden nog wat black stories verteld en opgelost. En bereiden de Gidsen ook het toetje, banaan met chocolade of appel met kaneel en suiker. De zoete geuren komen vanaf het kampvuur. En wat smikkelen de Gidsen van hun zelfgemaakt toetje!

Op zondagochtend gaan de Gidsen nog even naar het bos, terwijl twee stafleden ervoor zorgen dat het gehele gebouw weer schoon achtergelaten kan worden. In het bos spelen we tikkertje. Twee keer blijkt dat Lieke en Rosalie zich zo goed kunnen verstoppen, dat ze staf het fluitje nodig heeft om ze weer bij de groep te krijgen.