Kampkrant GV 2016 2.zondag (8)

Zondag 24 juli... Dag 2

Alweer, na heel veel zoekwerk, is het gelukt om voldoende verbinding te vinden om deze kampkrant te uploaden.

Zondag stond in het teken van het afmaken van de keuken. Het pionierwerk kwam van de verkenners en gidsen, het overspannen met zeilen van de staf. De verkenners en gidsen werden ingedeeld in hun “eilanden”. We hadden groepje blauw, rood, groen en geel. De groepjes zagen er als volg uit:

Blauw                                   Rood                                     Groen                                  Geel

Stijn                                      Joost                                    Rick                                       Koen

Wesley                                Ana                                       Tessa                                    Kevin

Julia                                      Roel                                      Rikke-Leigh                        Sterre

Emma Louise                    Bram                                    Sam                                      Hannah

Fabian                                  Eline                                     Nadine                                Marleen

Kyra                                      Mike                                     Anaïs                                    Daan

Ronny                                  Iza

Verder was er een wedstrijd, wie het snelste binnen een half uur de grootste stapel hout had. Dit groepje mocht het beste pionierwerkstuk uitzoeken. Degene, die dit als eerste af had, die wint.

Daarna was er geruime tijd vrije tijd, die door de verkenners en gidsen werd gebruikt om het terrein en de omgeving te verkennen. Hier zijn heel wat mooie plekjes te vinden, die we ook op foto hebben vastgelegd. Er zijn hier ook heel wat goeie plekjes om te kunnen klimmen.

Vervolgens was het tijd om te gaan eten. Het menu bestond uit: aardappels met rode kool en ook nog een lekkere hamburger. Iedereen heeft hiervan gesmuld. Na het eten werd de dagtotem uitgedeeld. Deze was bestemd voor degene, die tot nu toe de meeste punten had verzameld. Elke dag wordt deze uitgedeeld en gelden de punten van die dag. Vandaag was de winnaar: Sam.

Tijdens de afwas had de rest vrije tijd. Ook nu werd er nog veel geklommen.

Na de afwas moesten we verzamelen en volgde een battle tussen de verschillende groepjes. Het was Viking Kubb. Dit hebben we uiteindelijk moeten staken omdat het te donker werd om de blokjes te zien. Team rood is op de vierde plek geëindigd, op drie stond groen, blauw op twee en geel heeft gewonnen.

Direct na dit spel werd er verzameld om de eilandraad te houden. Dit hield in dat de leden van het winnende team mochten stemmen wie er van de anderen 5 punten bij zouden krijgen. Wesley kreeg op deze manier 10 punten extra, Iza kreeg 10 punten erbij, Roel en Bram kregen er 5 punten bij. Deze punten tellen mee voor de volgende dagtotem, die op de hike wordt uitgedeeld.

Emma Louise en Arno