Kampkrant GV 2016 4.dinsdag

Dinsdag 26 juli... Dag 4

De staf heeft de wekkers gezet, zodat we ons niet zouden verslapen. Maar dat bleek niet nodig te zijn. De zon schijnt al vollop en we drijven bijna uit de tentjes. Zodra de scouts wakker werden, begonnen ze al uit eigen initiatief met het inpakken van hun tassen, al spoedig worden ook de kleine tentjes weer ingepakt. Om 10 uur komen de andere stafleden, welke zijn achtergebleven op het basiskamp, ons voorzien van nieuw water en ontbijt. De veldflessen worden opnieuw gevuld, want er staat ons weer een flinke wandeling door de bossen en bergen te wachten. Maar voordat we weer op pad gaan, gaan we allemaal van de Rodelbahn. De scouts en staf vinden het fantastisch. Het liefste zouden ze allemaal wel een tweede keer willen, maar helaas is het weer tijd om aan onze terugreis te beginnen. Want, de staf heeft namelijk NOG een activiteit voor de scouts op het programma staan. Een aantal stafleden vrezen voor de terugweg, een pittige route ligt in ons verschiet, zou de terugweg net zo goed gaan als de heenreis? Of zou de vermoeidheid ons te parten gaan spelen… Maar de stafleden hebben zich voor niets zorgen gemaakt, vol goede moed lopen de 25 scouts voorop richting Monschau, gevolgd door de 6 stafleden die de groep sluiten. Het wandel tempo van de groep is perfect! En dat blijkt ook wanneer we ’s middags alweer het dorpje Monschau bereiken.  Terwijl de stafleden zich een plekje op het terras zoeken, verspreiden de scouts zich door het stadje. Het blijkt vooral een  toeristisch stadje te zijn, het vinden van een supermarkt blijkt erg uitdagend. En laat dat nu juist de winkel zijn die de scouts nu het liefste zouden willen betreden. Het is inmiddels al dinsdag, en hun eigen voorraad koekjes, snoep en chips is er wel al doorheen. Gelukkig vinden ze wel een chocoladewinkel! Vooral de gidsen zijn hier erg blij mee.

Daarna worden de laatste 2 kilometer teruggelopen naar ons kampterrein. Zoals de oudste scouts weten, moeten de kleine tentjes weer opnieuw opgezet worden om te drogen. Hier beginnen ze dan ook meteen mee, want klaar is klaar. De jongere scouts volgen direct hun voorbeeld en binnen korte tijd staan de kleine tentjes weer allemaal te drogen. Met deze activiteit wordt de hike dan ook definitief afgesloten. Het was een fantastische hike, een zeer mooie omgeving over riviertjes, door de bossen en over de bergen. Maar het was ook een pittige en redelijk lange tocht, maar de scouts hebben zich niet laten kennen! Toppers!

Tegen de avond komt er een heerlijke geur uit de keuken. Zodra we in de keuken staan, zien we dat op het fornuis twee grote pannen met vlees staan. Yes, vanavond staat er kebab op het menu. Jammie! De bordjes worden gevuld met vlees, een salade en voor de liefhebbers een klodder knoflooksaus. Wederom worden de borden afgelikt. Weer een goede keuze van de staf!

Daarna vertrekken de scouts weer naar het bos om hout te verzamelen. Want natuurlijk willen we vanavond ook weer kampvuur hebben. Tijdens het kampvuur worden er nog verschillende black stories verteld, raadseltjes waarmee de scouts op zoek moeten gaan naar de oplossing. Door al hun creatieve ideeën komen ze uiteindelijk bij de oplossing. De avond wordt afgesloten door een black magic spel van Helmi. En daarna vertrekken de scouts weer naar hun tenten. Tot morgen!