Kampkrant GV 2016 3.maandag

Maandag 25 juli... Dag 3

Het is maandag, 25 juli. De ochtend begint al goed. De zon schijnt en de scouts zitten vol met energie. Dit beloofd een mooie dag te worden. Na het ontbijt op onze kampplaats worden de hike-tassen gereed gemaakt. De kleine tentjes worden gesplitst in buitentent, binnentent en de stokken en haringen. De tentdelen worden vervolgens verdeeld over de kinderen. Ze worden vervolgens in de tassen gestopt of eraan vastgemaakt. We hebben zelfs een paar stoere verkenners in ons midden, die besluiten om een complete tent aan hun tas vast te maken. Uiteindelijk zijn alle scouts gereed en wordt de beroemde hike-groepsfoto gemaakt. Om 12:05uur vertrekt de groep, op weg naar Rohren.

Geen idee wat we tegen zullen komen en waar we vannacht zullen slapen, begint de groep aan hun avontuur. Maar met een kaartje op zak, wijst Wesley ons de weg. We lopen door het bos, soms achter elkaar want de paadjes zijn niet overal even breed. Maar dat doet onze scouts niets, ze zetten door, zelfs als ze de zoveelste berg moeten bewandelen. Rond 2 uur besluit de groep om even een korte pauze te houden. Iedereen ploft neer en de boterhammetjes en snoepzakjes worden uit de rugzak gehaald. Natuurlijk beginnen de meeste scouts met het snoep. Maar zelfs de bammetjes gaan er goed in! Na ongeveer 20 minuutjes beginnen de scouts weer ongeduldig te worden, ze willen weer verder. De tassen worden weer gepakt. De staf weet niet wat ze zien!! Wat een goede loop-groep! Na weer 10 minuten gelopen te hebben, wordt de weg verdeeld. We hebben nu 3 verschillende routes, twee vlakken en een zeer hoge berg… Er wordt goed op het kaartje gekeken, want we willen natuurlijk niet dat we voor niets die berg gaan oplopen. Maar de staf vreest het ergst…  we zullen die berg overeen moeten, daarachter ligt het dorpje Rohren, onze eindbestemming. Voordat de staf de kans krijgt om de groep moed in te praten om deze berg te gaan beklimmen,  beginnen de scouts al vol goede moed aan deze klim. Ongelofelijk, wederom hebben de scouts hun stafteam verbaasd. De zon schijnt op onze hoofdjes en het zweet stroomt langs onze rug. Maar is er geen enkele klaag, geen enkele zucht, maar gewoon hup de berg op. Het blijkt een pittige berg te zijn, na iedere bocht blijkt dat we NOG een stukje omhoog moeten lopen. Er lijkt geen eind aan te komen, maar met deze enthousiaste doorzetters voorop, maakt de staf zich geen zorgen. Uiteindelijk bereiken we de top van de berg, en blijkt ook dat we het dorpje hebben bereikt. Het is kwart voor 4, en 8 kilometers later. De staf kan dan ook maar 1 conclusie trekken, zo’n goede loopgroep hebben we  lange tijd niet meer gehad! Helemaal super!

Maar de dag is nog niet voorbij. We zullen nog een slaapplek voor vannacht moeten regelen. De tassen worden in het gras neergeploft en er wordt een kleine blokhut ontdekt. Maar deze blokhut blijkt helemaal perfect te zijn! Schone, frisse toiletten en ze verkopen ijsjes! Van de toiletten wordt eerst uitbundig gebruik van gemaakt, en daarna worden de centjes uit de tas gehaald. Een paar minuutjes later zitten de scouts en hun staf te smikkelen van de ijsjes. Wat smaakt dat toch goed, zeker na zo’n zware hike-tocht!

Daarna hebben nog een aantal scouts wat energie gevonden om op pad te gaan naar een slaapplekje. Bij verschillende mensen wordt geïnformeerd. De meeste wijzen ons naar een camping, slechts 5 kilometer verderop. Maar dat is natuurlijk niet de informatie die wij graag willen horen. We besluiten dan ook nog iets verder te gaan zoeken. En het blijkt maar weer, iemand die doorzet wordt uiteindelijk beloond! We vinden dan ook een plekje bij een boer. In een razendsnel tempo worden de kleine tentjes opgezet en de bedjes opgemaakt. De meeste scouts ploffen neer voor de tentjes. Sommige scouts hebben nog steeds energie over, en er wordt een potje gevoetbald. Wat fijn dat Evelien een bal heeft meegesleept tijdens de hike-tocht!

’s Avonds worden we verwend met twee verschillende soorten pasta’s! Twee grote pannen vol! Beide pasta’s smaken heerlijk, de scouts kunnen er geen genoeg van krijgen. De pan met de ‘rode pasta’ wordt bijna uitgelikt. Nadat het eten gezakt is, worden er twee velden uitgezet om te gaan trefballen. Ook nu kunnen er weer punten verdient worden. Arno houdt de stand goed bij, en ook nu worden er weer nieuwe sleutels uitgedeeld. Wesley heeft vandaag de meeste punten verdient, en ontvangt dan ook de dagtotem. Voordat de scouts gaan slapen, willen ze nog graag een potje weerwolven. Renate was hier gelukkig op voorbereidt, en haalt de kaartjes weerwolven uit haar tas. Er worden nog een aantal nieuwe rollen aan het spel toegevoegd zoals de duivel, stoere vrouw en de beschermengel. De scouts vinden het fantastisch en vragen zelfs of we de volgende keer NOG meer personages aan het spel kunnen toevoegen. Dus, dat wordt een nieuwe uitdaging voor de staf, maar dat is voor de volgende keer!

Deze dag komt dan ook tot een einde. Er wordt nog een plasronde gedaan in het dichtbij zijnde hotel (zij waren zo vriendelijk om ons allemaal te ontvangen) en daarna keert ook de rust weder in de kleine tentjes. Welterusten!