Kampkrant GV 2016 1.zaterdag

Zaterdag 23 juli... Dag 1

Nog even en het kamp van de verkenners en gidsen gaat beginnen.

We streven ernaar om elke dag een stuk in de kampkrant te schrijven. Het probleem is echter dat we in het buitenland zitten en zonder Wifi zitten. Dat kan betekenen dat het ons niet lukt om de kampkrant te uploaden. In dat geval: niet in paniek raken, we hebben alleen geen Wifi en een slechte verbinding, meer is er dan niet aan de hand.

Maar, zoals gezegd: we gaan ervan uit dat we alle technische probleempjes weten te overbruggen en dat we in staat zijn het thuisfront een impressie te geven hoe het kamp gaat. Kijk dus geregeld, we gaan uit van een mooi kamp, met een mooie kampkrant.

De kampkrantredactie.

Beste lezers,

De verbinding op ons kamp is op z’n zachtst gezegd niet heel erg goed. We zijn steeds op het kamp op zoek naar twee streepjes verbinding, want alleen dan lukt het de kampkrant te uploaden. Zoals jullie zien is deze versie gelukt, maar dat heeft heel wat zoekwerk gekost. Soms hebben we zelfs helemaal geen service op het kamp. Maar niet getreurd, we doen alles om jullie van een kampkrant te voorzien. Foto’s gaat niet lukken, tenzij we een keer toevallig nog meer streepjes gaan vinden.

De eerste kampkrant is van de hand van Anaïs en Nadine. Veel leesplezier!

Hallo, mensjes

De eerste dag van het zomerkamp bij de gidsen en verkenners 2016:

We zijn begonnen om het scouting gebouw waar we alles in de vrachtwagen hebben geladen ,daarna moesten we in carré gaan staan en zijn we vervolgens in groepjes ingedeeld om naar het kamp terrein te rijden. Alleen tijdens het rijden begon het te regenen. Toen we aan kwamen bij de bestemming gingen we wachten totdat we ingedeeld werden op het veld want er kwamen meerdere scouting groepen. Toen we eindelijk ingedeeld waren moesten we alle spullen naar het kampterrein brengen waar wij verblijven voor de hele week. Daarna gingen we lunchen en de tent opzetten, we hadden de tent net  op tijd opgezet want toen begon het super hard te regenen. De leiding in tegenstelling waren pas net begonnen dus werden ze klieder nat.   Toen het een beetje was opgehouden met regenen moesten een paar mensen waar Anaïs en ik (Nadine) ook bij hoorden helpen met de tent van de leiding  opzetten dat moest een paar keer opnieuw omdat het steeds mis ging. Gingen we pionieren en beginnen aan de keuken die is de volgende dag helemaal af gemaakt. Daarna hadden we vrijetijd en gingen we het kamp terrein verkennen. Het was/is echt heel mooi hier met alle waterstromingen en stenen. Dus gingen wij natuurlijk met onze blote voet over de stenen in het water oversteken of ja proberen want het was heel glad maar wel heel erg mooi. Het enige mindere aan de rivier is dat je s ’nachts het harde geluid hoort van de stroming. Daarna gingen we eten dat was tomaten of kippensoep met knakworstjes of gehaktballetjes in tomatensaus ik ben vegetarisch dus ik kreeg een notenhamburger die was erg lekker. Daarna hadden we even vrijetijd maar begon het opeens weer knoel hard te regenen en wij waren net terug aan het lopen/ rennen naar de tent dus we zagen iedereen heel hard naar de tent rennen en dat ging moeilijk want het was overal heel glad dus iedereen gleed steeds uit maar uiteindelijk in de tent aangekomen waren we doorweekt. We wilden eigenlijk nog een spel gaan doen( avondprogramma) maar door de regen kon dat niet meer. Toen het een beetje droog was hebben we met zijn vieren die in onze tent liggen en de leiding nog een kampvuurtje gemaakt en zijn we nog een half uur tot een uur daar gebleven daarna zijn we onzen tanden gaan poetsen en is iedereen gaan slapen.

Geschreven door : Anaïs en Nadine J